05 June 2010

senjata meniru *special edition

senjata meniru?ape tuu?HAHA.mase exam mustahil lahh takde yang berbincang dan meniru-nirukann?aku ponn pernah derr.ATTENTION PLEASE!entri ni tak berniat nak menyinggungkan mane2 pihakk.so,chill saje dan bace dgn tenangg,HAHA!Berikut adalah list senjata2 meniru:

1.Test pad
ye,kalau periksa BM dgn BI kan gune test pad utk buat essay atau karangan kann?tapi,certain org ni amek kesempatann dgn cara tlis besar2 dkat atas test pad tuu utk tanye jawapan dkat budak laen.Tapi ni cara lame kott.BTW,aku belum gune lagi cara ni.okehh aku tak maksudkan sape2,jgn terase!serious =,=

2.Calculator
Mase pekse Mathematic paper 1 mesti bolehh gunakann calculator kann?nanti mulelahh adegan bincang-berbincang bermula.Nanti si A psst-psst kat si B then tunjuk kan calculator dia and type number 12 iaitu soalan yang dia kelam plus tak dpt jawab then si B tunjukkn kalkulator dia dan type B-jawapannye.Gune kalkulator tak nmpk sgt,kalau cekgu nampak boleh cpat2 delete then buat2 kire.aku belumm test lagi tanye kat org pakai ni,tapi org pernah tanye aku.

3.Alat tulis (bekas ubat pensel,oembaris/pemadam)
Cara ni Atiqah Anuar selalu buat dgn akuu*mase dulu2* atau dgn sape2 disekitar dia.HAHA.Nnt tulis dekat belakang bekas ubat pensel pastu pass dkat aku then maen pass2.Tapi taktik ni bahaya sikitt takut cikgu perasann.

4.Tisu
Ni biasanye budakk perempuan yang melaksanakn sbb budak perempuan yang selalu bawak tisu kann?kalau lelaki i dont know lahh.Caranye tulis atas tisu tu lpas tuu buat2 terjatuhh kan.Nnt passinglah kat membe kauu.

5.Tangan,hidung,mata,telinga,bibir
Aku suke senjata ni dan aku rase walauponn mcm kuno jekk tapi lagi better dari senjata kat ats tuu sbb aku pernah guna senjata ni suatu ketika dahulu yang penting bukann mase UPSR okeh.
Caranye,kau cipta lahh sendiri kalau tangan tu maksudnye A.tak pahamm?mcm ni:
Signal tangan=A
Signal hidung=B
Signal mata=C
Signal telinga=D

Kalauu kawan kau tanye jawapan nombor 20 ape kau tunjukklah hdung kau maksudnye B.
.

.

Okehh,jgn slh faham.aku buat entri ni bukannye nak mengajar benda yg negatiff.Tapi nak menasihatkann korang yang menjlnkn kegiatan meniru ni supaya tirulahh puas2 sbelum periksa besar seperti PMR atau SPM.TETT.entri aku makin mengarutt
p/s : copyright from www.monsterkecik.blogspot.com

0 comments: